Fin Ch
Best In Show winner
HawkEire's Spirit O'Barksdale "Ramón"
21.2.1999
- 31.5.2008

Breeder: Nancy McDonald, USA
Owner: Tuija Heikkilä

Memory video...

 

Article for Nancy McDonald Barksdale (2004)

Artikkeli Nancy McDonladista Barksdale (2004)

Crd • HD-free (OFA EXELLENT) • Mental tested +155 points
WD & res.WD in USA / 4xBOS / 4xBOB / CACIB / Best In Show

Sire of many Champions & Sire of Winner -03 in Scandinavia

BEST stud dog in Finland 2007
Third BEST stud dog in Finland 2006
BEST stud dog in Finland 2005 (Artikkeli koirasta)
Second BEST stud dog in Finland 2004
5. BEST stud dog in Finland 2003

pedigree

 

Artikkeli Colliesanomissa 2006

Fin Mva Hawkeire’s Spirit O’Barksdale ”Ramón”
Kasv. Nancy Mc’Donald, USA
Om. Tuija Heikkilä, kennel Snowpaw

Kun kävin ensimmäisen kerran USA:ssa Barksdale kennelissä, en voinut aavistaakaan, että pieni tricolour poika, joka roikkui koko ajan lahkeissani, olisi vielä jonakin päivänä oma koirani. Koko pentue oli kuinka ollakaan varattu, mutta kaikkien mutkien kautta tuo ihana koira päätyi lopuksi Suomeen minulle varsin sattumalta.

Ramónin jalostusuros 2005 voitto kruunasi 2004 kilpailun, jolloin Ramón jäi vain yhden pisteen päähän toiseksi, häviten ihastuttavalle urokselle, joka kuuluu sarjaan: lempikoiriani?. Vuosi 2005 oli ensimmäinen, kun enää tarvinnut kissojen ja koirien kanssa etsiä jälkeläisten tuloksia. Ihan hyvä uudistus sinänsä. Ramón itse esitettiin valioluokassa vain parisen kertaa, ollen kuitenkin Tampereen KV näyttelyn VSP vuonna 2005.

Jalostuskoirana Ramón on ollut alusta asti vakuuttava. Henkilökohtaisesti olen arvostanut se kykyä periyttää tervettä rakennetta ja kiitettävää bluemerle väriä. Jälkeläiset ovat olleet myös luonteeltaan odotettuja. Ehkä sen suurin salaisuus on ollut periyttää hyväluonteisia hyvin liikkuvia jälkeläisiä. Vaikka Ramón ei itse niinkään paimenna, sen jälkeläiset ovat useimmiten hyviä siinä. Terveys puoli on ollut myös hyvä kaikkiaan, toki joukkoon mahtuu jokunen lonkkavika, mutta tuo ei sinänsä ole alentanut koiran jalostuksellista arvoa. Ramónilla on Ruotsissa yksi maan ”puhutuin” pentue, jonka luonnetestitulokset ylittivät koko rodun keskiarvon huimasti. Ramón on myös erityisen hyvä astuja ja sille ei monta tyhjää tulosta ole kertynyt, jota arvostan suuresti! Ramónin sisarukset USA:ssa ovat myös hyvin menestyneitä valioita, jota arvostan myös jalostuskoirassa.
Ramónilla on lähes kymmenen valiojälkeläistä ja näiden lisäksi kymmenkunta SERT jälkeläistä sekä useita ERI:llä palkittuja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Ramón ehti astua myös USA:ssa ennen tuloaan yhden nartun. Ramónilla on myös lyhytkarvainen pentue Ruotsissa.

Ramónia voisi kuvailla rautahermoksi, sitä ei ole vielä mikään asia tässä maailmassa hätkäyttänyt. Koira tuli Suomeen kaksivuotiaana ensin leasing sopimuksella, mutta kun sen aika oli palata takaisin kotimaahansa alkoi kaupankäynti koirasta, joka johti siihen että ostin Ramónin itselleni. Kun se oli ollut Suomessa reilun puoli vuotta vein sen luonnetestiin. Koira saavutti 155pistettä ja maininnan; ”tällaisia lisää jalostukseen! Katsokin likka , että tätä urosta tullaan käyttämään kanssa”. Tuomarit pohtivat pitkään antaako koiralle hermorakenteesta +1 vai + 2, päätyen +1:n. Tämä asia ei jäänyt harmittamaan, koska tiedän, että Ramón on niin vahvahermoinen collie, etten varmaan koskaan tule sellaista tapaamaan, enkä ole ennen tavannut. Ramón on luonteeltaan hieman haaveilija, positiivisella tavalla ehkä hieman tyhmäkin, siitä se on saanut ystäväpiirissä tutun ”Bimbo” - lempinimen. Se on hyvin kiltti ja leikkisä ja hyväksyy kaikki koirat ja kukaan koira ei koskaan uhittele sille. Se ei tappele koskaan ja se rakastaa pentuja ihan yli kaiken. Sen rakkaus pentuihin on niin voimakasta, että sille pitää suoda ilo oleskella pentujen kanssa jos niitä taloon syntyy.

Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat luottaneet Ramón’n jalostusmielessä ja uskon, että se todellakin on voinut tarjota hyviä geenejä tulevaisuuteen raikastaen eurooppalaisia linjojamme. Kiitos myös tuomareille, jotka ovat arvostaneet Ramónia ja sen jälkeläisiä ja erityiskiitokset jälkeläisten omistajille ahkeruudesta käyttää koiria esillä. Joskus mietin haikeana, miten ihania jälkeläisryhmiä Ramón olisikaan voinut esittää näiden vuosien aikana!
Suurkiitos kasvattajalle Nancylle USA:n, joka on tehnyt suuren työn kehittäen Barksdale- linjan, jota arvostetaan.

teksti Tuija Heikkilä, Snowpaw